Zabiegali o gimnazjalistów

Do 22 maja gimnazjaliści mają jeszcze czas na podjęcie decyzji o wyborze dalszej drogi kształcenia. Ekonomista, technik hotelarstwa, kelner, a może… stewardessa? Otwocki „Ekonomik” kusi coraz ciekawszą ofertą kształcenia, o czym przyszli uczniowie mogli przekonać się podczas dnia otwartego.
Pokaz umiejętności strzeleckich uczniów klasy mundurowej
Pokaz umiejętności strzeleckich uczniów klasy mundurowej

Kiedy szkolne mury stoją dla potencjalnym uczniów otworem, starsze koleżanki i koledzy przygotowują z myślą o nich ciekawe programy artystyczne. Tak też było podczas dnia otwartego w „Ekonomiku”. Młodzież zaprezentowała m.in. pokaz samoobrony i musztry paradnej. Goście mogli też zwiedzić szkołę od kuchni. W salach lekcyjnych odbywały się prezentacje tematyczne i warsztaty: pokaz eksperymentów chemicznych, łamigłówki matematyczne, prezentacja działań wolontariatu, warsztaty i konkursy ekonomiczne, wystawa sztuki cukierniczej, prezentacja klas mundurowych, degustacja kawy i herbaty z całego świata. W trakcie zwiedzania „Ekonomika” można było również zjeść wojskową grochówkę przygotowaną przez uczniów. Szkołę odwiedziło wielu gimnazjalistów i ich rodziców. Zainteresowanie było tym razem większe niż w ubiegłym roku z uwagi na nową ofertą edukacyjną (szczegóły w ramce).

Kierunki kształcenia

Technikum:

  • technik ekonomista,
  • technik ekonomista – innowacja pedagogiczna: klasa wojskowo-policyjna,
  • technik hotelarstwa – innowacja pedagogiczna: klasa personelu pokładowego,
  • technik żywienia i usług gastronomicznych – innowacja pedagogiczna: promotor zdrowia i urody,
  • technik żywienia i usług gastronomicznych – innowacja pedagogiczna: klasa wojskowa – służba żywnościowa w logistyce wojskowej,
  • kelner,
  • technik technologii żywności.

Zasadnicza Szkoła Zawodowa:

  • kucharz.

REKLAMA

REKLAMA